Instruktioner för diskussionsforum

Gå till diskussionsforumet här

Hur gör man för att skriva på sajten?

Registrering

För att kunna skriva meddelanden på forumet måste du registrera dig som användare.

Användarnamn och lösenord är obligatorisk information som du behöver varje gång du loggar in på forumet. Ditt användarnamn kommer att visas i alla meddelanden du skriver i framtiden. E-postadressen är endast känd för administratören.

Efter anmälan får du en länk i ditt mejl från [email protected]. Det kan ta ett tag innan meddelandet kommer fram. Om du inte ser e-postmeddelandet, kom ihåg att kontrollera din skräppostmapp. Se också till att du har angett rätt e-postadress.

Det finns en länk i e-postmeddelandet, som du kan klicka på för att ange ett lösenord för dig själv. Systemet föreslår ett lösenord, men du kan också välja ett lösenord själv. Efter att ha ställt in lösenordet informerar systemet dig: ”Ditt lösenord har återställts.” Logga in”. Det betyder att lösenordet har ställts in. Därefter kan du logga in på diskussionsforumet från länken Logga in och starta en diskussion.

Observera att lösenordet måste vara tillräckligt svårt för att vara oknäckbart. Ett svårt lösenord innehåller till exempel siffror, stora och små bokstäver och specialtecken. Efter registrering kan lösenordet ändras i användarprofilen, under ”Redigera”.

Loggar in på diskussionsforumet

När du har registrerat dig på Diskussionsforum måste du logga in.

Du kan redigera din profil i diskussionsforumet genom att klicka på länken ”Användarprofil”. Du kan ändra ditt lösenord på samma ställe.

När du avslutar konversationen, kom ihåg att logga ut, speciellt om du använt en dator som också används av andra. Logga ut från länken ”Logga ut” på diskussionsforumet.

Att skriva och söka efter meddelanden

Du kan skriva meddelanden i redan befintliga meddelandetrådar eller starta en ny meddelandetråd. Meddelanden skrivs i fältet i slutet av varje sida. Om du vill svara på ett visst meddelande, klicka på ”Svara”-fältet till höger om meddelandet.

Om du vill kan du lägga till länkar till textfältet genom att skriva önskad adress i fältet (t.ex. www.kaikkisyovasta.fi). Texten förvandlas till en länk samtidigt som svaret skickas. Länkarna får dock inte vara reklamlänkar.

Gamla samtal

Cancerorganisationernas gamla diskussionsforums meddelandetrådar har samlats i arkivet. Du kan inte skriva till meddelandetrådar i arkivet, men du kan läsa meddelanden.

Diskussionsarkiv (öppnas i nytt fönster)

Instruktioner

Marknadsföring är förbjuden

Cancerorganisationer är en ideell organisation vars sidor inte inkluderar marknadsföring av enskilda produkter. Förvaltningen kan efter eget gottfinnande radera meddelanden om det finns anledning att misstänka att syftet med meddelandena är att marknadsföra produkter eller tjänster antingen direkt eller indirekt i texten eller genom att länka meddelandet till en kommersiell sajt.

Administrationen kan också radera stötande eller på annat sätt olämpliga meddelanden. Diskussionsforumet kan tillfälligt stängas på grund av till exempel skadegörelse.

Det är inte heller att rekommendera att länka från diskussionsforumet till andra diskussionsforum utanför Cancerföreningarna. Administrationen kan efter eget gottfinnande ta bort hänvisningar till andra forum.

Intervju och forskningsförfrågningar

Intervju- och forskningsförfrågningar skickas till Ylläpido på [email protected]. Förvaltningen vidarebefordrar de önskemål den anser lämpliga till forumet. Intervju- och forskningsförfrågningar som läggs på diskussionsforumet utan godkännande av ledningen kommer att raderas utan separat meddelande.

Respektera andra deltagare

Att respektera andra diskuterande innebär att forumen inte används som marknadsföringsverktyg för egna religiösa eller ideologiska budskap. Följ diskussionsgruppernas teman. Administrationen raderar meddelanden som är olämpliga eller på annat sätt inte hör hemma i forumet efter eget gottfinnande.

Låt oss ge alla sinnesro!

Internet är alltid offentligt

Diskussanter bör komma ihåg att meddelanden som skickas till grupper kan läsas även av de som inte besöker själva forumet. Du kan söka efter meddelanden baserat på till exempel ett smeknamn eller ett ämnesområde med hjälp av sökmotorer på internet. Du kan skydda din identitet genom att välja något annat än ditt för- och efternamn som smeknamn.

Detta är det bästa sättet att lyckas

Genom diskussionen kan du få kamratstöd av personer som har upplevt samma sak eller är i samma livssituation som du. Här är några tips för en framgångsrik konversation:

  • Håll dig till allmänna frågor, ge inte ditt privatliv kontaktinformation på ett offentligt forum. Det är vad en-mot-en-meddelanden är till för.
  • De som pratar på forumen befinner sig i olika stadier av sjukdomen. Dela medkänsla, dina erfarenheter och vara stödjande. Skriv inte i ilska och ge inte råd baserade på hörsägen, berätta bara utifrån din egen erfarenhet.
  • Annonsera ingenting, alla har sin egen övertygelse. Dolda marknadsföringslänkar kommer att tas bort.
    Informera underhållet om olämpliga meddelanden. Sådana är till exempel attacker mot personer som nämns vid namn.
  • Första tidtagare: använd sökningar, de hjälper dig att snabbt hitta meddelanden som är viktiga för dig.

Problem, frågor, feedback?

[email protected]