Kaksi miestä keskustelee.

Jag vill ha en stödperson

Cancerorganisationerna har utbildat stödpersoner som kan hjälpa både dig som har cancer och dina anhöriga.


Om du vill ha en stödperson, fyll i blanketten nedan så tar vi kontakt med dig.

 

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Cancerfonden samlar in, behandlar och använder personuppgifter om dig, vilket gör att du kan identifieras direkt eller indirekt. Du kommer att bli ombedd att ange följande personliga uppgifter som obligatoriska: namn och telefonnummer eller e-postadress. De personuppgifter du lämnar vidarebefordras till det regionala cancerförbundet eller en nationell patientorganisation.  Läs mer om behandlingen av dina personuppgifter hos Cancerfonden.(pä finska)


Tidningen Cancer | 2020

Kamratstöd ger kraft

Att ens partner insjuknar i och att leva med cancer innebär en kris som förbrukar bådas resurser. Parrelationen sätts på prov när cancern tär på den enas krafter och helt plötsligt måste den ena parten bära den andra. När balansen i parrelationen rubbas lönar det sig att frimodigt söka hjälp. 

Läs artikeln
Tidningen Cancer | 2023

Frivilligarbete speglar värderingar

Människor är i grunden medkännande varelser som vill andra väl. På det praktiska planet tar det sig uttryck bland annat i frivilligarbete. Att hjälpa andra ger en känsla av mening och gör att man också själv mår bra.

Läs artikeln
Tidningen Cancer | 2023

”Jag får så mycket mer än jag ger”

Hannu Poutanen har varit stödperson inom vården i livets slutskede i tjugo år. Något överraskande har hans utbildning i säljarbete många gånger varit till hjälp för att hantera upplevelserna.

Läs artikeln